miercuri, 3 noiembrie 2010

Extraterestrii sunt printre noi !

Extraterestrii sunt printre noi

Extraterestrii sunt printre noi
Potrivit unui fizician celebru, Paul Davies, scrutand spatiul in cautarea aliens-ilor, oamenii de stiinta nu fac decat sa piarda vremea: ar face mai bine sa se concentreze asupra extraterestrilor care deja ne populeaza planeta.
De peste 50 de ani, cercetatorii trec prin ciur si prin darmon spatiul in cautarea formelor de viata extraterestra, dar fara prea mare succes: nici programele care prevad utilizarea de radiotelescoape, nici misiunile pe Marte nu au detectat pana acum nimic asemanator cu "omuletii" din filmele americane.
"Trebuie sa dam deoparte teoria potrivit careia ET ne transmite mesaje din spatiu si sa avem o noua abordare", a explicat, intr-un interviu acordat The Times, ilustrul fizician Paul Davies, unul dintre invitatii speciali in aceste zile ai simpozionului dedicat de Royal Society din Marea Britanie celei de-a 50-a aniversari a Programului de Cercetare a Inteligentei Extraterestre (SETI).
Pe parcursul interventiei sale, profesorul Davies a incercat sa-si convinga colegii ca identificarea formelor de viata extraterestre pe Terra ar fi cea mai buna dovada a existentei acestora in afara planetei noastre. Davies este convins ca "microbi stranii", apartinand unui copac al vietii diferit (definit de el "biosfera-umbra") ar putea sa existe deja in anumite nise ecologice izolate (cum sunt deserturile, vulcanii, lacurile sarate si vaile din Antarctica. Cateva echipe de cercetatori au demarat deja studii de acest tip in localitati contaminate cu arsenic, cum este lacul Mono din California.
Teza "biosferei-umbra" nu-i prea convinge insa pe oamenii de stiinta din cadrul Royal Society. "Este vorba doar de SF, prefer sa cred in probe stiintifice", a comentat Colin Pillinger, seful Beagle 2, misiunea spatiala care trebuia sa ajunga pe Marte pentru a descoperi noi forme de viata (si careia i s-a pierdut urma). In opinia lui Pillinger, planeta rosie ramane totusi cea mai buna destinatie pentru identificarea formelor de viata extraterestra

Sursa: Corriere della Sera
CITESTE SI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu